Inspiratie is een creatie van de dingen om ons heen.

alex-galperin-42493-unsplash

‘Inspiratie is goede ideeën krijgen en enthousiast worden.’ Inspiratie is essentieel bij het stimuleren van creativiteit. Je kunt zelfs stellen dat inspiratie en creativiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Veelal bij inspiratie wordt het creatieve deel van je brein geprikkeld.

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

Wanneer wij brainstormen over concepten en op zoek gaan naar ideeën, zijn wij vaak op zoek naar inspiratie. We roepen vaak ‘ik heb wat inspiratie nodig’ als we vastlopen. Voor ieder is het vinden van inspiratie een ander proces. Maar wat wij vaker terug zien komen is dat we inspiratie halen uit onze omgeving. Ideeën schieten ons te binnen wanneer we door de straten van Berlijn lopen, of wanneer we een broodje halen bij Het Veem in Strijp-S. Het gebeurt op de meest onlogische en bizarre plekken.

Een gouden tip is dan ook; verplaats jezelf naar een andere omgeving. Wij hebben geleerd dat, in de zoektocht naar creativiteit, nieuwe prikkels uit nieuwe omgevingen het beste werken. Ga dus opzoek naar nieuwe omgevingen, stap uit je comfort zone en ‘think outside te box’.

Het klinkt zo logisch, maar toch wordt er vaak niet bewust mee omgegaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest